 |
www.poradnikzdrowotny.fora.pl wszystko o zdrowiu czyli ; ziola , zdrowie ,uroda ,medycyna komorkowa ,manualna , radiestezja
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bioenergoterapeuta
Administrator
Dołączył: 11 Sie 2015
Posty: 1253
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 0:07, 14 Lut 2016 Temat postu: Odchudzanie tortem :) |
|
|
Weganka , jasnowidz , wróżka Maria Bugatti poleca :
425. Jak skutecznie schudnąć, czyli najlepsze torty na odchudzanie - wegańskie tajemnice M.Bucardi
https://www.youtube.com/watch?v=Bi_l8Rnf5AA
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez bioenergoterapeuta dnia Nie 0:08, 14 Lut 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bioenergoterapeuta
Administrator
Dołączył: 11 Sie 2015
Posty: 1253
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 6:32, 21 Lut 2016 Temat postu: torcik serowy , kasza jaglana |
|
|
torcik sernikowy z kaszy jaglanej na zimno
a do tego bez węglowodanów i dietetyczny ...
no i pokusiłam się o swój własny odchudzony tort od czasu do czasu robię sobie i moim bliskim taką małą przyjemność , po prostu wyszukuję ciasto które wszyscy lubimy ."Odchudzam" przepis i już możemy bezkarnie zajadać się pysznym ciastem... Były już różne słodkie ale nie tylko słodkie pyszności . Tym razem na tapetę rzuciliśmy sernik ...hmmm miał być taki sobie , zwykły sernik na zimno ,ale to co wyszło przerosło moje oczekiwania to ciacho zasługuje na dumną nazwę tort sernikowy połowa blaszki zniknęła od razu jak tylko zastygła galaretka , jednak ciasto powinno odstać "swoje"w lodówce . Dopiero po upływie kilku godz nabiera prawdziwego smaku ....mniaaam zdjęcie nienajlepsze , ale co tam jeśli zdążę może uda mi się jutro jeszcze jedno machnąć , tymczasem musi takie wystarczyć
[link widoczny dla zalogowanych]
Torcik jest bardzo łatwy do wykonania i nie potrzebuje pieczenia , tak więc każdy ,kto tylko zechce może sobie taką przyjemność sprawić .
Do wykonania spodu potrzebujemy :
śliwki suszone ale mogą być także każde inne suszone owoce
orzechy ( fistaszki, pistacje, włoskie ...)
wiórki kokosowe
sesam
miód
kilka łyżeczek roztopionego oleju kokosowego
wszystkie suche składniki mieszamy razem i miksujemy , do zmiksowanych składników dodajemy suszone owoce również już zmiksowane , dodajemy olej kokosowy .
Wszystkie składniki łączymy ze sobą na zbitą masę i to wszystko:)
ilości składników dopasowujemy do własnego smaku i wielkości blaszki.
blaszkę ( ja użyłam tortownicy ) smarujemy olejem kokosowym i wysypujemy wiórkami kokosowymi ,na tak przygotowana blaszkę układamy i uciskamy dobrze masę na spód ciasta .
Blaszkę wstawiamy do lodówki .
Składniki na ciasto :
ja miałam 2 torebki ugotowanej kaszy jaglanej
mały jogurt naturalny lub kwaśna śmietana
1 galaretka cytrynowa ( może być każdy inny smak )
2 galaretki o smaku pomarańczowym
do dosłodzenia u mnie stewia najlepiej w proszku lub w płynie , ale tez może być xylitol lub zwykły cukier
opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy
1 pomarańcza do pokrojenia na kawałeczki do ciasta
wykonanie :
galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem( ja łączę 1 cytrynową i 1 pomarańczową razem ) i odstawiamy do stężenia , osobno do wylania na wierzch pomarańczowa
W dużej misce miksujemy ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną .Ponieważ miałam kaszę z poprzedniego dnia była ugotowana na wodzie , jednak gdybym specjalnie do ciasta ją gotowała zrobiłabym to na mleku .Ciągle miksując ,po kolei dodajemy pozostałe składniki, śmietanę lub jogurt , na pół stężałą galaretkę i w razie potrzeby dosładzamy , doprawiamy do smaku sokiem z cytryny czy pomarańczy . Do ciasta można dosypać wiórków kokosowych , dodać pomarańczę ( brzoskwinię , ananasa, jabłko .....) pokrojoną na kawałki . Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i całość wstawiamy do lodówki do stężenia .Po ok pół godz dekorujemy wierzch owocami i wylewamy pozostałą galaretkę . Tera z już pozostaje nam tylko czekać aż całść dobrze stężeje i można zabierać się za jedzenie dobrze jest pozwolić żeby ciasto postało w lodówce kilka godz a najlepiej całą noc .Naturalnie jeśli się uda u mnie w lodówce zamieszkał jakiś dziwny zwierz i do rana pozostał tylko mały kawałek tego torcika
smacznego
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez bioenergoterapeuta dnia Nie 17:41, 21 Lut 2016, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bioenergoterapeuta
Administrator
Dołączył: 11 Sie 2015
Posty: 1253
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 7:49, 23 Lip 2016 Temat postu: |
|
|
Raffaello bez pieczenia z mleczkiem kokosowym i kaszą jaglaną, bez mąki i cukru
Dzisiaj przepis na przepyszne ciasto kokosowe, które nie dość, że smakuje wyśmienicie to jeszcze jest bardzo zdrowe, spód z płatków owsianych, wiórków kokosowych, miodu i masła orzechowego idealnie komponuje się z kremową kaszą jaglaną z mleczkiem kokosowym, ciasto rozpływa się w ustach i znika ze stołu bardzo szybko, muszę przyznać, że jest to najlepsze ciasto z kremem z kaszy jaglanej jakie do tej pory robiłam
Kokos jest nie tylko pyszny, ale również bardzo zdrowy zawarte w nim średniołańcuchowe trójglicerydy MCT pobudzają metabolizm i pozwalają spalić więcej kalorii, podnoszą poziom dobrego cholesterolu i chronią przed chorobami serca, mają też chronić przed chorobą Alzheimera.
Kokos zawiera kwasy laurynowy i kaprylowy o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych więc chronią nas przed infekcjami.
Składniki :
Na małą kwadratową blaszkę na dużą prostokątną wszystko x2
Na krem :
- 1i 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 2 i 1/2 szklanki mleka ( może być roślinne)
- 3 łyżki miodu
- puszka mleczka kokosowego(400ml tylko tą twardą część) zostawionego na noc w lodówce
- pół szklanki wiórków kokosowych
Na spód
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka płatków owsianych
- miód
Przygotowanie :
Płatki, wiórki i masło orzechowe mieszamy w misce, dodajemy miodu, w takiej ilości, żeby masa stała się kleista i zwarta, następnie wykładamy na niewielką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia masę dociskając palcami, następnie przykrywamy papierem kładziemy na wierzch coś ciężkiego i wkładamy na ok 2h do lodówki, następnie przygotowujemy krem, gotujemy kaszę jaglaną w mleku ( można ją zmielić przed gotowaniem w młynku lub po ugotowaniu blenderem) dodajemy do niej mleko kokosowe i miód wylewamy na wcześniej przygotowany spód i odstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc, ciasto można posypać wiórkami kokosowymi lub położyć na wierzch owoce.
Smacznego
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bioenergoterapeuta
Administrator
Dołączył: 11 Sie 2015
Posty: 1253
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 0:03, 07 Lis 2016 Temat postu: ciasto czekoladowe z fasoli , z gruszkami |
|
|
mniaaaam Boskie , dodalam wiecej kakao wyszlo potrojnie czekoladowe a znikelo tak szybko .....
Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami
Po przygotowaniu domowego mleko kokosowe zostaje nam zmielona i odtłuszczona miazga, którą po wysuszeniu i zmiksowania możemy dodawać do innych dań. Taka bezglutenowa mąka kokosowa to znakomity dodatek do ciast np. czekoladowego. Nośnikiem aromatów jest tłuszcz, odtłuszczona mąka jest bardziej delikatna i mniej aromatyczna od wiórków kokosowych. Rozluźni ciasto z czerwonej fasoli i otuli aromatyczne gruszki obgotowane w przyprawach korzennych - znakomity zestaw na walentynki
[link widoczny dla zalogowanych]
Czas przygotowania:
Porcje: forma 21 cm
Składniki:
200 g czerwonej fasoli odsączanej i przepłukanej
3 jajka
80 g ksylitolu (lub cukru)
80 g oleju kokosowego
30 g mąki kokosowej
30 g ciemnego kakao bez cukru
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
1/2łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Dodatkowo:
4 gruszki
1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru)
10 cm kory cynamonu
3 gwiazdki anyżu
sok i skórka z cytryny
Skórka z pomarańczy
Polewa:
100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
60 ml mleka skondensowanego bez cukru
25 g masła
40 ml rumu Malibu
mhhhhmm jest bezkonkurencyjne , w wersji dla doroslych polewam je dodatkowo adwokatem
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez bioenergoterapeuta dnia Pon 0:26, 01 Maj 2017, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|